logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Roermond

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Roermond met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Roermond

Roermond is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 59.981 inwoners. Momenteel staan er 118 woningen te koop en zijn er recent 258 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Roermond. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 250.849.

Woningen te koop 118
Woningen recent verkocht 258
Gemiddelde vraagprijs € 392.010
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 250.849
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Roermond

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Roermond is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Roermond moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Roermond.

Woningen recent verkocht in Roermond

Er zijn recent 258 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Roermond. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Roermond.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Roermond. Een eengezinswoning in Roermond komt het meest (51%) voor. Daarna komt een portiekflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Roermond

In Roermond wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Roermond

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Roermond (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Roermond

Starterswoningen in gemeente Roermond zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Roermond zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Roermond zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Roermond? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Roermond

Wil je een huis kopen in gemeente Roermond? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Roermond . Er staan momenteel 118 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Roermond alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Roermond.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Roermond. Zoek je huurwoning in gemeente Roermond? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Roermond

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Roermond is 2.938 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.694 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Roermond

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Roermond vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Roermond

De gemeente Roermond telt 3 plaatsen.

Herten Roermond Swalmen

Wijken van Roermond

Roermond bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.