De Huizenmarkt gemeente Roermond (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Roermond

Woningmarkt Roermond

Roermond is een gemeente in de provincie Limburg. Deze gemeente telt volgens het CBS 57.740 inwoners. Momenteel staan er 287 woningen te koop en zijn er recent 229 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Roermond. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 287
Woningen recent verkocht 229
Gemiddelde vraagprijs € 382.263
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Roermond

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Roermond is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Roermond moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Roermond.

Woningen recent verkocht in Roermond

Er zijn recent 229 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Roermond. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Roermond.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Roermond. Een eengezinswoning in Roermond komt het meest (50%) voor. Daarna komt een portiekflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Roermond

In Roermond wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Roermond

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Roermond (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Roermond
Binnenring: Nederland

Roermond waar ligt dat?

Woningen te koop Roermond

Wil je een huis kopen in Roermond? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Roermond . Er staan momenteel 287 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Roermond alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Roermond.

Bekijk hier alle koopwoningen in Roermond. Zoek je huurwoning in Roermond? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Roermond

Starterswoningen in Roermond zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Roermond zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Roermond zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Roermond? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Roermond

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Roermond is 2.668 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.395 euro).

Leeftijden Roermond

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Roermond vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Roermond

De gemeente Roermond telt 3 plaatsen.

Herten Roermond Swalmen

Alle wijken van Roermond

Roermond bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.