Huizenprijzen en de huizenmarkt in Roermond

Begrijp de huizenprijzen in Roermond met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Roermond

Roermond is een plaats in de gemeente Roermond. Deze plaats telt volgens het CBS 57.740 inwoners. Momenteel staan er 106 woningen te koop en zijn er recent 199 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Roermond. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 378.285 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 106
Woningen recent verkocht 199
Gemiddelde vraagprijs € 378.285
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Roermond

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Roermond is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Roermond moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Roermond.

Woningen recent verkocht in Roermond

Er zijn recent 199 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Roermond. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Roermond.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Roermond. Een eengezinswoning in Roermond komt het meest (43%) voor. Daarna komt een portiekflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Roermond

In Roermond wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Roermond

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Roermond (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Roermond

Starterswoningen in Roermond zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Roermond zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Roermond zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Roermond? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Roermond

Wil je een huis kopen in Roermond? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Roermond . Er staan momenteel 106 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Roermond alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Roermond.

Bekijk alle koopwoningen in Roermond. Zoek je huurwoning in Roermond? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Roermond

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Roermond is 2.772 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.553 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Roermond

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Roermond vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Roermond

Roermond bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.