logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Purmerend

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Purmerend met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Purmerend

Purmerend is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 93.992 inwoners. Momenteel staan er 100 woningen te koop en zijn er recent 510 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Purmerend. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 312.222.

Woningen te koop 100
Woningen recent verkocht 510
Gemiddelde vraagprijs € 453.949
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 312.222
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Purmerend

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Purmerend is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Purmerend moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Purmerend.

Woningen recent verkocht in Purmerend

Er zijn recent 510 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Purmerend. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Purmerend.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Purmerend. Een eengezinswoning in Purmerend komt het meest (53%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Purmerend

In Purmerend wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Purmerend

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Purmerend (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Purmerend

Starterswoningen in gemeente Purmerend zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Purmerend zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Purmerend zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Purmerend? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Purmerend

Wil je een huis kopen in gemeente Purmerend? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Purmerend . Er staan momenteel 100 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Purmerend alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Purmerend.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Purmerend. Zoek je huurwoning in gemeente Purmerend? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Purmerend

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Purmerend is 4.110 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.773 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Purmerend

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Purmerend vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Purmerend

De gemeente Purmerend telt 5 plaatsen.

Middenbeemster Noordbeemster Purmerend Westbeemster Zuidoostbeemster

Wijken van Purmerend

Purmerend bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.