De Huizenmarkt in Purmerend (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Purmerend

Woningmarkt Purmerend

Purmerend is een plaats in de gemeente Purmerend. Deze plaats telt volgens het CBS 79.970 inwoners. Momenteel staan er 199 woningen te koop en zijn er recent 759 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Purmerend. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 427.393 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 199
Woningen recent verkocht 759
Gemiddelde vraagprijs € 427.393
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Purmerend

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Purmerend is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Purmerend moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Purmerend.

Woningen recent verkocht in Purmerend

Er zijn recent 759 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Purmerend. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Purmerend.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Purmerend. Een eengezinswoning in Purmerend komt het meest (52%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Purmerend

In Purmerend wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Purmerend

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Purmerend (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Purmerend
Binnenring: Nederland

Purmerend waar ligt dat?

Woningen te koop Purmerend

Wil je een huis kopen in Purmerend? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Purmerend . Er staan momenteel 199 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Purmerend alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Purmerend.

Bekijk hier alle koopwoningen in Purmerend. Zoek je huurwoning in Purmerend? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Purmerend

Starterswoningen in Purmerend zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Purmerend zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Purmerend zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Purmerend? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Purmerend

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Purmerend is 3.725 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.677 euro).

Leeftijden Purmerend

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Purmerend vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Purmerend

Purmerend bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.