Ruwaard in gemeente Oss

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Ruwaard

Een eerste blik op Ruwaard

Ruwaard is een wijk in de gemeente Oss. Deze wijk telt volgens het CBS 13.090 inwoners. Momenteel staan er 37 woningen te koop en zijn er recent 43 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Ruwaard. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 314.510 euro.

Woningen te koop 37
Woningen recent verkocht 43
Gemiddelde vraagprijs € 314.510
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Ruwaard

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ruwaard is 41 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Ruwaard kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Ruwaard

Er zijn recent 43 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ruwaard. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ruwaard.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ruwaard. Een eengezinswoning in Ruwaard komt het meest (47%) voor. Daarna komt een galerijflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ruwaard

In Ruwaard wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Ruwaard

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Ruwaard (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ruwaard
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Ruwaard

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Ruwaard vergeleken met de Oss en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Ruwaard

Wil je een huis kopen in Ruwaard? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ruwaard. Er staan momenteel 37 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ruwaard alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ruwaard.

Huizenprijzen in Ruwaard

Starterswoningen in Ruwaard zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Ruwaard zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ruwaard zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ruwaard? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ruwaard

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ruwaard is 2.134 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.058 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Ruwaard is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Ruwaard

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ruwaard vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Ruwaard

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Ruwaard? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Ruwaard

Staatsliedenbuurt Van Hogendorplaan-West Dichtersbuurt Wagenaarstraat en omgeving Vondellaan-Zuid Euterpelaan-Noord Beethovengaarde en Lisztgaarde Witte Hoef Het Woud De Elzen

Instellingen zijn opgeslagen