logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Oosterhout

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Oosterhout met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Oosterhout

Oosterhout is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 57.425 inwoners. Momenteel staan er 85 woningen te koop en zijn er recent 357 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oosterhout. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 302.421.

Woningen te koop 85
Woningen recent verkocht 357
Gemiddelde vraagprijs € 471.475
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 302.421
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Oosterhout

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oosterhout is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oosterhout moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oosterhout.

Woningen recent verkocht in Oosterhout

Er zijn recent 357 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oosterhout. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oosterhout.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oosterhout. Een eengezinswoning in Oosterhout komt het meest (58%) voor. Daarna komt een portiekflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oosterhout

In Oosterhout wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oosterhout

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oosterhout (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Oosterhout

Starterswoningen in gemeente Oosterhout zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Oosterhout zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Oosterhout zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Oosterhout? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Oosterhout

Wil je een huis kopen in gemeente Oosterhout? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Oosterhout . Er staan momenteel 85 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oosterhout alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oosterhout.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Oosterhout. Zoek je huurwoning in gemeente Oosterhout? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Oosterhout

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oosterhout is 3.621 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.354 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Oosterhout

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oosterhout vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Oosterhout

De gemeente Oosterhout telt 4 plaatsen.

Den Hout Dorst Oosteind Oosterhout

Wijken van Oosterhout

Oosterhout bestaat uit 14 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.