logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Dorst

Begrijp de huizenprijzen in Dorst met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Dorst

Dorst is een plaats in de gemeente Oosterhout. Deze plaats telt volgens het CBS 57.425 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 19 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dorst. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 536.420 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 19
Gemiddelde vraagprijs € 536.420
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Dorst

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dorst is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dorst moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dorst.

Woningen recent verkocht in Dorst

Er zijn recent 19 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dorst. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dorst.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dorst. Een eengezinswoning in Dorst komt het meest (84%) voor. Daarna komt een bungalow met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dorst

In Dorst wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dorst

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dorst (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Dorst

Starterswoningen in Dorst zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Dorst zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dorst zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Dorst? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Dorst

Wil je een huis kopen in Dorst? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dorst . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dorst alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dorst.

Bekijk alle koopwoningen in Dorst. Zoek je huurwoning in Dorst? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Dorst

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dorst is 3.932 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.507 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Dorst

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dorst vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Dorst

Dorst bestaat uit 14 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.