Huizenmarkt Oosterheide in Oosterhout (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oosterheide

Woningmarkt Oosterheide

Oosterheide is een wijk in de plaats Oosterhout binnen de gemeente Oosterhout. Deze wijk telt volgens het CBS 8.840 inwoners. Momenteel staan er 32 woningen te koop en zijn er recent 44 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oosterheide. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 428.371 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 32
Woningen recent verkocht 44
Gemiddelde vraagprijs € 428.371
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Oosterheide

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oosterheide is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oosterheide moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oosterheide.

Woningen recent verkocht in Oosterheide

Er zijn recent 44 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oosterheide. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oosterheide.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oosterheide. Een eengezinswoning in Oosterheide komt het meest (49%) voor. Daarna komt een portiekflat met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oosterheide

In Oosterheide wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oosterheide

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oosterheide (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oosterheide
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oosterheide

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oosterheide vergeleken met de Oosterhout en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Oosterheide waar ligt dat?

Woningen te koop Oosterheide

Wil je een huis kopen in Oosterheide? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oosterheide . Er staan momenteel 32 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oosterheide alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oosterheide.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oosterheide. Zoek je huurwoning in Oosterheide? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oosterheide

Starterswoningen in Oosterheide zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Oosterheide zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oosterheide zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oosterheide? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oosterheide

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oosterheide is 3.046 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.783 euro).

Leeftijden Oosterheide

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oosterheide vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Oosterheide

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Oosterheide? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Oosterheide

Bloemenbuurt Schrijversbuurt Natuurkundigenbuurt Componistenbuurt De Warande Paterserf