logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Nieuwkoop

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Nieuwkoop met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Nieuwkoop

Nieuwkoop is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 29.463 inwoners. Momenteel staan er 37 woningen te koop en zijn er recent 112 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuwkoop. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 371.820.

Woningen te koop 37
Woningen recent verkocht 112
Gemiddelde vraagprijs € 589.088
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 371.820
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Nieuwkoop

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nieuwkoop is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nieuwkoop moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nieuwkoop.

Woningen recent verkocht in Nieuwkoop

Er zijn recent 112 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuwkoop. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nieuwkoop.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nieuwkoop. Een eengezinswoning in Nieuwkoop komt het meest (64%) voor. Daarna komt een villa met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nieuwkoop

In Nieuwkoop wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nieuwkoop

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nieuwkoop (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Nieuwkoop

Starterswoningen in gemeente Nieuwkoop zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Nieuwkoop zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Nieuwkoop zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Nieuwkoop? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Nieuwkoop

Wil je een huis kopen in gemeente Nieuwkoop? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Nieuwkoop . Er staan momenteel 37 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nieuwkoop alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nieuwkoop.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Nieuwkoop. Zoek je huurwoning in gemeente Nieuwkoop? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Nieuwkoop

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nieuwkoop is 4.058 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.789 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Nieuwkoop

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nieuwkoop vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Nieuwkoop

De gemeente Nieuwkoop telt 7 plaatsen.

Nieuwkoop Nieuwveen Noorden Ter Aar Vrouwenakker Woerdense Verlaat Zevenhoven

Wijken van Nieuwkoop

Nieuwkoop bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.