logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Ter Aar

Begrijp de huizenprijzen in Ter Aar met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Ter Aar

Ter Aar is een plaats in de gemeente Nieuwkoop. Deze plaats telt volgens het CBS 29.463 inwoners. Momenteel staan er 24 woningen te koop en zijn er recent 36 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ter Aar. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 616.818 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 24
Woningen recent verkocht 36
Gemiddelde vraagprijs € 616.818
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Ter Aar

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ter Aar is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ter Aar moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ter Aar.

Woningen recent verkocht in Ter Aar

Er zijn recent 36 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ter Aar. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ter Aar.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ter Aar. Een eengezinswoning in Ter Aar komt het meest (58%) voor. Daarna komt een villa met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ter Aar

In Ter Aar wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ter Aar

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ter Aar (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Ter Aar

Starterswoningen in Ter Aar zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Ter Aar zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ter Aar zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Ter Aar? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Ter Aar

Wil je een huis kopen in Ter Aar? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ter Aar . Er staan momenteel 24 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ter Aar alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ter Aar.

Bekijk alle koopwoningen in Ter Aar. Zoek je huurwoning in Ter Aar? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Ter Aar

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ter Aar is 4.207 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.774 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Ter Aar

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ter Aar vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Ter Aar

Ter Aar bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.