De Huizenmarkt in Nieuwkoop (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Nieuwkoop

Woningmarkt Nieuwkoop

Nieuwkoop is een plaats in de gemeente Nieuwkoop. Deze plaats telt volgens het CBS 18.820 inwoners. Momenteel staan er 24 woningen te koop en zijn er recent 50 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuwkoop. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 505.722 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 24
Woningen recent verkocht 50
Gemiddelde vraagprijs € 505.722
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Nieuwkoop

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nieuwkoop is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nieuwkoop moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Nieuwkoop.

Woningen recent verkocht in Nieuwkoop

Er zijn recent 50 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuwkoop. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nieuwkoop.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nieuwkoop. Een eengezinswoning in Nieuwkoop komt het meest (69%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nieuwkoop

In Nieuwkoop wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nieuwkoop

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nieuwkoop (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nieuwkoop
Binnenring: Nederland

Nieuwkoop waar ligt dat?

Woningen te koop Nieuwkoop

Wil je een huis kopen in Nieuwkoop? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nieuwkoop . Er staan momenteel 24 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nieuwkoop alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nieuwkoop.

Bekijk hier alle koopwoningen in Nieuwkoop. Zoek je huurwoning in Nieuwkoop? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Nieuwkoop

Starterswoningen in Nieuwkoop zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Nieuwkoop zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nieuwkoop zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nieuwkoop? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nieuwkoop

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nieuwkoop is 3.734 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.449 euro).

Leeftijden Nieuwkoop

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nieuwkoop vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Nieuwkoop

Nieuwkoop bestaat uit 4 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.