De Huizenmarkt gemeente Middelburg (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Middelburg

Woningmarkt Middelburg

Middelburg is een gemeente in de provincie Zeeland. Deze gemeente telt volgens het CBS 48.290 inwoners. Momenteel staan er 198 woningen te koop en zijn er recent 369 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Middelburg. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 238.861.

Woningen te koop 198
Woningen recent verkocht 369
Gemiddelde vraagprijs € 380.837
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 238.861
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Middelburg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Middelburg is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Middelburg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Middelburg.

Woningen recent verkocht in Middelburg

Er zijn recent 369 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Middelburg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Middelburg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Middelburg. Een eengezinswoning in Middelburg komt het meest (55%) voor. Daarna komt een portiekflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Middelburg

In Middelburg wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Middelburg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Middelburg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Middelburg
Binnenring: Nederland

Middelburg waar ligt dat?

Woningen te koop Middelburg

Wil je een huis kopen in Middelburg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Middelburg . Er staan momenteel 198 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Middelburg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Middelburg.

Bekijk hier alle koopwoningen in Middelburg. Zoek je huurwoning in Middelburg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Middelburg

Starterswoningen in Middelburg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Middelburg zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Middelburg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Middelburg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Middelburg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Middelburg is 3.007 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.899 euro).

Leeftijden Middelburg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Middelburg vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Middelburg

De gemeente Middelburg telt 3 plaatsen.

Arnemuiden Middelburg Nieuw- en Sint Joosland

Alle wijken van Middelburg

Middelburg bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.