logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Middelburg

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Middelburg met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Middelburg

Middelburg is een gemeente in de provincie Zeeland. Deze gemeente telt volgens het CBS 49.956 inwoners. Momenteel staan er 134 woningen te koop en zijn er recent 295 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Middelburg. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 238.861.

Woningen te koop 134
Woningen recent verkocht 295
Gemiddelde vraagprijs € 413.522
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 238.861
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Middelburg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Middelburg is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Middelburg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Middelburg.

Woningen recent verkocht in Middelburg

Er zijn recent 295 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Middelburg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Middelburg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Middelburg. Een eengezinswoning in Middelburg komt het meest (56%) voor. Daarna komt een portiekflat met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Middelburg

In Middelburg wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Middelburg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Middelburg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Middelburg

Starterswoningen in gemeente Middelburg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Middelburg zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Middelburg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Middelburg? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Middelburg

Wil je een huis kopen in gemeente Middelburg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Middelburg . Er staan momenteel 134 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Middelburg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Middelburg.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Middelburg. Zoek je huurwoning in gemeente Middelburg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Middelburg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Middelburg is 3.309 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.007 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Middelburg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Middelburg vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Middelburg

De gemeente Middelburg telt 3 plaatsen.

Arnemuiden Middelburg Nieuw- en Sint Joosland

Wijken van Middelburg

Middelburg bestaat uit 28 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.