De Huizenmarkt gemeente Krimpenerwaard (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Krimpenerwaard

Woningmarkt Krimpenerwaard

Krimpenerwaard is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 55.670 inwoners. Momenteel staan er 213 woningen te koop en zijn er recent 190 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Krimpenerwaard. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 213
Woningen recent verkocht 190
Gemiddelde vraagprijs € 539.936
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Krimpenerwaard

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Krimpenerwaard is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Krimpenerwaard moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Krimpenerwaard.

Woningen recent verkocht in Krimpenerwaard

Er zijn recent 190 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Krimpenerwaard. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Krimpenerwaard.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Krimpenerwaard. Een eengezinswoning in Krimpenerwaard komt het meest (63%) voor. Daarna komt een portiekflat met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Krimpenerwaard

In Krimpenerwaard wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Krimpenerwaard

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Krimpenerwaard (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Krimpenerwaard
Binnenring: Nederland

Krimpenerwaard waar ligt dat?

Woningen te koop Krimpenerwaard

Wil je een huis kopen in Krimpenerwaard? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Krimpenerwaard . Er staan momenteel 213 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Krimpenerwaard alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Krimpenerwaard.

Bekijk hier alle koopwoningen in Krimpenerwaard. Zoek je huurwoning in Krimpenerwaard? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Krimpenerwaard

Starterswoningen in Krimpenerwaard zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Krimpenerwaard zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Krimpenerwaard zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Krimpenerwaard? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Krimpenerwaard

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Krimpenerwaard is 3.578 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.348 euro).

Leeftijden Krimpenerwaard

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Krimpenerwaard vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Krimpenerwaard

De gemeente Krimpenerwaard telt 11 plaatsen.

Ammerstol Bergambacht Berkenwoude Gouderak Haastrecht Krimpen aan de Lek Lekkerkerk Ouderkerk aan den IJssel Schoonhoven Stolwijk Vlist

Alle wijken van Krimpenerwaard

Krimpenerwaard bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.