Gemeente Krimpenerwaard

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Krimpenerwaard

Een eerste blik op Krimpenerwaard

Krimpenerwaard is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 55.670 inwoners. Momenteel staan er 207 woningen te koop en zijn er recent 439 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Krimpenerwaard. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 512.912 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 207
Woningen recent verkocht 439
Gemiddelde vraagprijs € 512.912
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Krimpenerwaard

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Krimpenerwaard is 50 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Krimpenerwaard kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Krimpenerwaard

Er zijn recent 439 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Krimpenerwaard. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Krimpenerwaard.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Krimpenerwaard. Een eengezinswoning in Krimpenerwaard komt het meest (59%) voor. Daarna komt een portiekflat met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Krimpenerwaard

In Krimpenerwaard wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Krimpenerwaard

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Krimpenerwaard (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Krimpenerwaard
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Krimpenerwaard

Wil je een huis kopen in Krimpenerwaard? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Krimpenerwaard . Er staan momenteel 207 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Krimpenerwaard alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Krimpenerwaard.

Zoek je huurwoning in Krimpenerwaard? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Krimpenerwaard.

Huizenprijzen in Krimpenerwaard

Starterswoningen in Krimpenerwaard zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Krimpenerwaard zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Krimpenerwaard zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Krimpenerwaard? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Krimpenerwaard

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Krimpenerwaard is 3.114 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.965 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Krimpenerwaard is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Krimpenerwaard

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Krimpenerwaard vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Krimpenerwaard

De gemeente Krimpenerwaard telt 11 plaatsen.

Ammerstol Bergambacht Berkenwoude Gouderak Haastrecht Krimpen aan de Lek Lekkerkerk Ouderkerk aan den IJssel Schoonhoven Stolwijk Vlist

Alle wijken van Krimpenerwaard

Krimpenerwaard bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen