logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Krimpenerwaard

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Krimpenerwaard met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Krimpenerwaard

Krimpenerwaard is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 57.700 inwoners. Momenteel staan er 98 woningen te koop en zijn er recent 235 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Krimpenerwaard. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 326.590.

Woningen te koop 98
Woningen recent verkocht 235
Gemiddelde vraagprijs € 557.769
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 326.590
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Krimpenerwaard

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Krimpenerwaard is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Krimpenerwaard moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Krimpenerwaard.

Woningen recent verkocht in Krimpenerwaard

Er zijn recent 235 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Krimpenerwaard. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Krimpenerwaard.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Krimpenerwaard. Een eengezinswoning in Krimpenerwaard komt het meest (65%) voor. Daarna komt een portiekflat met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Krimpenerwaard

In Krimpenerwaard wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Krimpenerwaard

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Krimpenerwaard (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Krimpenerwaard

Starterswoningen in gemeente Krimpenerwaard zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Krimpenerwaard zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Krimpenerwaard zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Krimpenerwaard? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Krimpenerwaard

Wil je een huis kopen in gemeente Krimpenerwaard? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Krimpenerwaard . Er staan momenteel 98 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Krimpenerwaard alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Krimpenerwaard.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Krimpenerwaard. Zoek je huurwoning in gemeente Krimpenerwaard? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Krimpenerwaard

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Krimpenerwaard is 3.884 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.680 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Krimpenerwaard

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Krimpenerwaard vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Krimpenerwaard

De gemeente Krimpenerwaard telt 11 plaatsen.

Ammerstol Bergambacht Berkenwoude Gouderak Haastrecht Krimpen aan de Lek Lekkerkerk Ouderkerk aan den IJssel Schoonhoven Stolwijk Vlist

Wijken van Krimpenerwaard

Krimpenerwaard bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.