Huizenmarkt Schutlanden-West in Hoogeveen (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Schutlanden-West

Woningmarkt Schutlanden-West

Schutlanden-West is een buurt in de wijk De Weide en plaats Hoogeveen binnen de gemeente Hoogeveen. Deze buurt telt volgens het CBS 14.210 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en zijn er recent 11 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schutlanden-West. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 231.176 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 11
Gemiddelde vraagprijs € 231.176
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in Schutlanden-West

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Schutlanden-West is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Schutlanden-West moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Schutlanden-West.

Woningen recent verkocht in Schutlanden-West

Er zijn recent 11 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Schutlanden-West. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Schutlanden-West.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Schutlanden-West. Een eengezinswoning in Schutlanden-West komt het meest (98%) voor. Daarna komt een bungalow met 1% het meest voor.

Gezinssamenstelling Schutlanden-West

In Schutlanden-West wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Schutlanden-West

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Schutlanden-West (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Schutlanden-West
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Schutlanden-West

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Schutlanden-West vergeleken met de Hoogeveen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Schutlanden-West waar ligt dat?

Woningen te koop Schutlanden-West

Wil je een huis kopen in Schutlanden-West? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Schutlanden-West . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Schutlanden-West alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Schutlanden-West.

Bekijk hier alle koopwoningen in Schutlanden-West. Zoek je huurwoning in Schutlanden-West? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Schutlanden-West

Starterswoningen in Schutlanden-West zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Schutlanden-West zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Schutlanden-West zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Schutlanden-West? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Schutlanden-West

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Schutlanden-West is 2.379 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.073 euro).

Leeftijden Schutlanden-West

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Schutlanden-West vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Schutlanden-West

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Schutlanden-West. De buurt zelf valt binnen de wijk De Weide in de gemeente Hoogeveen.

Steenbergerweiden Kinholt Grittenhof Schoonvelde-West Schoonvelde-Oost Schutlanden-Oost Schutlanden-West Kattouw Trasselt Erflanden

Alle straten van Schutlanden-West

Schutlanden-West bestaat uit 19 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.