logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Hof van Twente

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Hof van Twente met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Hof van Twente

Hof van Twente is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 35.455 inwoners. Momenteel staan er 47 woningen te koop en zijn er recent 152 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hof van Twente. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 298.937.

Woningen te koop 47
Woningen recent verkocht 152
Gemiddelde vraagprijs € 484.030
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 298.937
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Hof van Twente

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hof van Twente is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hof van Twente moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hof van Twente.

Woningen recent verkocht in Hof van Twente

Er zijn recent 152 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hof van Twente. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hof van Twente.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hof van Twente. Een eengezinswoning in Hof van Twente komt het meest (62%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hof van Twente

In Hof van Twente wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hof van Twente

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hof van Twente (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Hof van Twente

Starterswoningen in gemeente Hof van Twente zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Hof van Twente zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Hof van Twente zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Hof van Twente? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Hof van Twente

Wil je een huis kopen in gemeente Hof van Twente? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Hof van Twente . Er staan momenteel 47 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hof van Twente alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hof van Twente.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Hof van Twente. Zoek je huurwoning in gemeente Hof van Twente? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hof van Twente

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hof van Twente is 2.992 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.010 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hof van Twente

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hof van Twente vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Hof van Twente

De gemeente Hof van Twente telt 7 plaatsen.

Ambt Delden Bentelo Delden Diepenheim Goor Hengevelde Markelo

Wijken van Hof van Twente

Hof van Twente bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.