Alle woningmarktinfo Gemeente Hof van Twente

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Hof van Twente

Een eerste blik op Hof van Twente

Hof van Twente is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 34.950 inwoners. Momenteel staan er 90 woningen te koop en zijn er recent 149 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hof van Twente. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 90
Woningen recent verkocht 149
Gemiddelde vraagprijs € 462.252
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Hof van Twente

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hof van Twente is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hof van Twente moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hof van Twente.

Woningen recent verkocht in Hof van Twente

Er zijn recent 149 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hof van Twente. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hof van Twente.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hof van Twente. Een eengezinswoning in Hof van Twente komt het meest (60%) voor. Daarna komt een bungalow met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hof van Twente

In Hof van Twente wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Hof van Twente

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Hof van Twente (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hof van Twente
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Hof van Twente

Wil je een huis kopen in Hof van Twente? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hof van Twente . Er staan momenteel 90 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hof van Twente alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hof van Twente.

Zoek je huurwoning in Hof van Twente? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Hof van Twente.

Huizenprijzen in Hof van Twente

Starterswoningen in Hof van Twente zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hof van Twente zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hof van Twente zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hof van Twente? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hof van Twente

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hof van Twente is 2.745 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.590 euro).

Leeftijden Hof van Twente

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hof van Twente vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Hof van Twente

De gemeente Hof van Twente telt 7 plaatsen.

Ambt Delden Bentelo Delden Diepenheim Goor Hengevelde Markelo

Alle wijken van Hof van Twente

Hof van Twente bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen