Alle woningmarktinfo Hengevelde in gemeente Hof van Twente

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Hengevelde

Een eerste blik op Hengevelde

Hengevelde is een plaats in de gemeente Hof van Twente. Deze plaats telt volgens het CBS 34.950 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hengevelde. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 471.527 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 471.527
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Hengevelde

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hengevelde is 35 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hengevelde kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hengevelde

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hengevelde. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hengevelde.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hengevelde. Een eengezinswoning in Hengevelde komt het meest (81%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hengevelde

In Hengevelde wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Hengevelde

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Hengevelde (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hengevelde
Binnenring: Nederland

Hengevelde waar ligt dat?

Woningen te koop in Hengevelde

Wil je een huis kopen in Hengevelde? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hengevelde . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hengevelde alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hengevelde.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hengevelde. Zoek je huurwoning in Hengevelde? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hengevelde

Starterswoningen in Hengevelde zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hengevelde zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hengevelde zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hengevelde? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hengevelde

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hengevelde is 3.226 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.534 euro).

Leeftijden Hengevelde

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hengevelde vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Hengevelde

Hengevelde bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.