Huizenprijzen en de huizenmarkt in Hengevelde

Begrijp de huizenprijzen in Hengevelde met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Hengevelde

Hengevelde is een plaats in de gemeente Hof van Twente. Deze plaats telt volgens het CBS 34.950 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hengevelde. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 550.826 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 550.826
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Hengevelde

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hengevelde is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hengevelde moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hengevelde.

Woningen recent verkocht in Hengevelde

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hengevelde. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hengevelde.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hengevelde. Een eengezinswoning in Hengevelde komt het meest (80%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hengevelde

In Hengevelde wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hengevelde

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hengevelde (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Hengevelde

Starterswoningen in Hengevelde zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hengevelde zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hengevelde zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Hengevelde? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Hengevelde

Wil je een huis kopen in Hengevelde? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hengevelde . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hengevelde alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hengevelde.

Bekijk alle koopwoningen in Hengevelde. Zoek je huurwoning in Hengevelde? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hengevelde

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hengevelde is 5.412 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.923 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hengevelde

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hengevelde vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Hengevelde

Hengevelde bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.