Alle woningmarktinfo Markelo in gemeente Hof van Twente

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Markelo

Een eerste blik op Markelo

Markelo is een plaats in de gemeente Hof van Twente. Deze plaats telt volgens het CBS 34.950 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 36 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Markelo. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 533.046 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 36
Gemiddelde vraagprijs € 533.046
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Markelo

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Markelo is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Markelo moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Markelo.

Woningen recent verkocht in Markelo

Er zijn recent 36 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Markelo. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Markelo.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Markelo. Een eengezinswoning in Markelo komt het meest (59%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Markelo

In Markelo wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Markelo

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Markelo (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Markelo
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Markelo

Wil je een huis kopen in Markelo? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Markelo . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Markelo alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Markelo.

Zoek je huurwoning in Markelo? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Markelo.

Huizenprijzen in Markelo

Starterswoningen in Markelo zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Markelo zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Markelo zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Markelo? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Markelo

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Markelo is 3.161 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.874 euro).

Leeftijden Markelo

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Markelo vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Markelo

Markelo bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen