logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Markelo

Begrijp de huizenprijzen in Markelo met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Markelo

Markelo is een plaats in de gemeente Hof van Twente. Deze plaats telt volgens het CBS 35.455 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Markelo. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 556.253 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 24
Gemiddelde vraagprijs € 556.253
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Markelo

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Markelo is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Markelo moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Markelo.

Woningen recent verkocht in Markelo

Er zijn recent 24 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Markelo. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Markelo.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Markelo. Een eengezinswoning in Markelo komt het meest (62%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Markelo

In Markelo wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Markelo

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Markelo (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Markelo

Starterswoningen in Markelo zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Markelo zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Markelo zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Markelo? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Markelo

Wil je een huis kopen in Markelo? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Markelo . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Markelo alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Markelo.

Bekijk alle koopwoningen in Markelo. Zoek je huurwoning in Markelo? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Markelo

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Markelo is 3.270 euro. Dit is nagenoeg gelijk vergeleken met vorige jaar (3.269 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Markelo

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Markelo vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Markelo

Markelo bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.