Huizenprijzen en de huizenmarkt Binnenstad-Zuid in Groningen

Begrijp de huizenprijzen in Binnenstad-Zuid Groningen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Binnenstad-Zuid Groningen

Binnenstad-Zuid is een buurt in de wijk Centrum en plaats Groningen binnen de gemeente Groningen. Deze buurt telt volgens het CBS 22.550 inwoners. Momenteel staan er 13 woningen te koop en zijn er recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Binnenstad-Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 442.181 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 13
Woningen recent verkocht 13
Gemiddelde vraagprijs € 442.181
Percentage gezinnen met kinderen 4%

Verkoopduur woningen in Binnenstad-Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Binnenstad-Zuid is 10 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Binnenstad-Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Binnenstad-Zuid.

Woningen recent verkocht in Binnenstad-Zuid

Er zijn recent 13 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Binnenstad-Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Binnenstad-Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Binnenstad-Zuid. Een bovenwoning in Binnenstad-Zuid komt het meest (46%) voor. Daarna komt een portiekflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Binnenstad-Zuid

In Binnenstad-Zuid wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Binnenstad-Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Binnenstad-Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Binnenstad-Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Binnenstad-Zuid vergeleken met de Groningen en Nederland.

Huizenprijzen in Binnenstad-Zuid Groningen

Starterswoningen in Binnenstad-Zuid Groningen zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Binnenstad-Zuid Groningen zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Binnenstad-Zuid Groningen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Binnenstad-Zuid Groningen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Binnenstad-Zuid Groningen

Wil je een huis kopen in Binnenstad-Zuid Groningen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Binnenstad-Zuid Groningen . Er staan momenteel 13 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Binnenstad-Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Binnenstad-Zuid.

Bekijk alle koopwoningen in Binnenstad-Zuid Groningen. Zoek je huurwoning in Binnenstad-Zuid Groningen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Binnenstad-Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Binnenstad-Zuid is 4.110 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.866 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Binnenstad-Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Binnenstad-Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Binnenstad-Zuid

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Binnenstad-Zuid. De buurt zelf valt binnen de wijk Centrum in de gemeente Groningen.

Binnenstad-Noord Binnenstad-Zuid Binnenstad-Oost Binnenstad-West Noorderplantsoen Hortusbuurt-Ebbingekwartier UMCG Stationsgebied

Alle straten van Binnenstad-Zuid

Binnenstad-Zuid bestaat uit 74 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.