Alle woningmarktinfo Binnenstad-Zuid

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Binnenstad-Zuid

Een eerste blik op Binnenstad-Zuid

Binnenstad-Zuid is een buurt in de gemeente Groningen. Deze buurt telt volgens het CBS 22.550 inwoners. Momenteel staan er 15 woningen te koop en zijn er recent 45 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Binnenstad-Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 478.712 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 15
Woningen recent verkocht 45
Gemiddelde vraagprijs € 478.712
Percentage gezinnen met kinderen 4%

Verkoopduur woningen in Binnenstad-Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Binnenstad-Zuid is 11 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Binnenstad-Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Binnenstad-Zuid.

Woningen recent verkocht in Binnenstad-Zuid

Er zijn recent 45 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Binnenstad-Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Binnenstad-Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Binnenstad-Zuid. Een bovenwoning in Binnenstad-Zuid komt het meest (47%) voor. Daarna komt een portiekflat met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Binnenstad-Zuid

In Binnenstad-Zuid wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Binnenstad-Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Binnenstad-Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Binnenstad-Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Binnenstad-Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Binnenstad-Zuid vergeleken met de Groningen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Binnenstad-Zuid

Wil je een huis kopen in Binnenstad-Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Binnenstad-Zuid . Er staan momenteel 15 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Binnenstad-Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Binnenstad-Zuid.

Zoek je huurwoning in Binnenstad-Zuid? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Binnenstad-Zuid.

Huizenprijzen in Binnenstad-Zuid

Starterswoningen in Binnenstad-Zuid zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Binnenstad-Zuid zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Binnenstad-Zuid zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Binnenstad-Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Binnenstad-Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Binnenstad-Zuid is 3.866 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.017 euro).

Leeftijden Binnenstad-Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Binnenstad-Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Binnenstad-Zuid

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Binnenstad-Zuid. De buurt zelf valt binnen de wijk Centrum in de gemeente Groningen.

Binnenstad-Noord Binnenstad-Zuid Binnenstad-Oost Binnenstad-West Noorderplantsoen Hortusbuurt-Ebbingekwartier UMCG Stationsgebied

Alle straten van Binnenstad-Zuid

Binnenstad-Zuid bestaat uit 74 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen