Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Gooise Meren

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Gooise Meren met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Gooise Meren

Gooise Meren is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 39.695 inwoners. Momenteel staan er 218 woningen te koop en zijn er recent 303 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gooise Meren. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 516.476.

Woningen te koop 218
Woningen recent verkocht 303
Gemiddelde vraagprijs € 777.049
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 516.476
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Gooise Meren

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Gooise Meren is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Gooise Meren moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Gooise Meren.

Woningen recent verkocht in Gooise Meren

Er zijn recent 303 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gooise Meren. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Gooise Meren.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Gooise Meren. Een eengezinswoning in Gooise Meren komt het meest (44%) voor. Daarna komt een galerijflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Gooise Meren

In Gooise Meren wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Gooise Meren

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Gooise Meren (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Gooise Meren

Starterswoningen in gemeente Gooise Meren zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Gooise Meren zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Gooise Meren zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Gooise Meren? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Gooise Meren

Wil je een huis kopen in gemeente Gooise Meren? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Gooise Meren . Er staan momenteel 218 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Gooise Meren alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Gooise Meren.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Gooise Meren. Zoek je huurwoning in gemeente Gooise Meren? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Gooise Meren

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Gooise Meren is 5.322 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (5.182 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Gooise Meren

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Gooise Meren vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Gooise Meren

De gemeente Gooise Meren telt 4 plaatsen.

Bussum Muiden Muiderberg Naarden

Wijken van Gooise Meren

Gooise Meren bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.