De Huizenmarkt gemeente Gooise Meren (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Gooise Meren

Woningmarkt Gooise Meren

Gooise Meren is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 39.695 inwoners. Momenteel staan er 305 woningen te koop en zijn er recent 235 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gooise Meren. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 305
Woningen recent verkocht 235
Gemiddelde vraagprijs € 738.026
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Gooise Meren

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Gooise Meren is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Gooise Meren moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Gooise Meren.

Woningen recent verkocht in Gooise Meren

Er zijn recent 235 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gooise Meren. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Gooise Meren.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Gooise Meren. Een eengezinswoning in Gooise Meren komt het meest (42%) voor. Daarna komt een galerijflat met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Gooise Meren

In Gooise Meren wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Gooise Meren

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Gooise Meren (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Gooise Meren
Binnenring: Nederland

Gooise Meren waar ligt dat?

Woningen te koop Gooise Meren

Wil je een huis kopen in Gooise Meren? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Gooise Meren . Er staan momenteel 305 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Gooise Meren alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Gooise Meren.

Bekijk hier alle koopwoningen in Gooise Meren. Zoek je huurwoning in Gooise Meren? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Gooise Meren

Starterswoningen in Gooise Meren zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Gooise Meren zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Gooise Meren zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Gooise Meren? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Gooise Meren

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Gooise Meren is 5.182 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.939 euro).

Leeftijden Gooise Meren

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Gooise Meren vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Gooise Meren

De gemeente Gooise Meren telt 4 plaatsen.

Bussum Muiden Muiderberg Naarden

Alle wijken van Gooise Meren

Gooise Meren bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.