De Huizenmarkt in Bussum (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Bussum

Woningmarkt Bussum

Bussum is een plaats in de gemeente Gooise Meren. Deze plaats telt volgens het CBS 39.695 inwoners. Momenteel staan er 204 woningen te koop en zijn er recent 224 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bussum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 664.207 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 204
Woningen recent verkocht 224
Gemiddelde vraagprijs € 664.207
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Bussum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Bussum is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Bussum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Bussum.

Woningen recent verkocht in Bussum

Er zijn recent 224 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bussum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Bussum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Bussum. Een eengezinswoning in Bussum komt het meest (35%) voor. Daarna komt een galerijflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Bussum

In Bussum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Bussum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Bussum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Bussum
Binnenring: Nederland

Bussum waar ligt dat?

Woningen te koop Bussum

Wil je een huis kopen in Bussum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Bussum . Er staan momenteel 204 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Bussum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Bussum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Bussum. Zoek je huurwoning in Bussum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Bussum

Starterswoningen in Bussum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Bussum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Bussum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Bussum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Bussum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Bussum is 5.082 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.686 euro).

Leeftijden Bussum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Bussum vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Bussum

Bussum bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.