Oude Toren

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Oude Toren

Een eerste blik op Oude Toren

Oude Toren is een buurt in de gemeente Eindhoven. Deze buurt telt volgens het CBS 38.315 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Oude Toren. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 317.482 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 5
Gemiddelde vraagprijs € 317.482
Percentage gezinnen met kinderen 19%

Verkoopduur woningen in Oude Toren

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oude Toren is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oude Toren moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Oude Toren.

Woningen recent verkocht in Oude Toren

Er zijn recent 5 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oude Toren. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oude Toren.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oude Toren. Een portiekflat in Oude Toren komt het meest (86%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oude Toren

In Oude Toren wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Oude Toren

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Oude Toren (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oude Toren
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Oude Toren

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Oude Toren vergeleken met de Eindhoven en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Oude Toren

Wil je een huis kopen in Oude Toren? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oude Toren. Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oude Toren alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oude Toren.

Huizenprijzen in Oude Toren

Starterswoningen in Oude Toren zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Oude Toren zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oude Toren zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oude Toren? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oude Toren

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oude Toren is 2.746 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.526 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Oude Toren is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Oude Toren

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oude Toren vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Oude Toren

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Oude Toren. De buurt zelf valt binnen de wijk Stadsdeel Woensel-Zuid in de gemeente Eindhoven.

Limbeek-Zuid Limbeek-Noord Hemelrijken Gildebuurt Woenselse Watermolen Woensel-West Kronehoef Barrier Mensfort Rapenland Vredeoord Generalenbuurt Oude Toren Hondsheuvels Oude Gracht-West Oude Gracht-Oost Eckartdal

Alle straten van Oude Toren

Oude Toren bestaat uit 13 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen