Generalenbuurt

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Generalenbuurt

Een eerste blik op Generalenbuurt

Generalenbuurt is een buurt in de gemeente Eindhoven. Deze buurt telt volgens het CBS 38.315 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en zijn er recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Generalenbuurt. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 285.179 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 12
Gemiddelde vraagprijs € 285.179
Percentage gezinnen met kinderen 19%

Verkoopduur woningen in Generalenbuurt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Generalenbuurt is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Generalenbuurt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Generalenbuurt.

Woningen recent verkocht in Generalenbuurt

Er zijn recent 12 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Generalenbuurt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Generalenbuurt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Generalenbuurt. Een portiekflat in Generalenbuurt komt het meest (49%) voor. Daarna komt een galerijflat met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Generalenbuurt

In Generalenbuurt wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Generalenbuurt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Generalenbuurt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Generalenbuurt
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Generalenbuurt

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Generalenbuurt vergeleken met de Eindhoven en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Generalenbuurt

Wil je een huis kopen in Generalenbuurt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Generalenbuurt. Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Generalenbuurt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Generalenbuurt.

Huizenprijzen in Generalenbuurt

Starterswoningen in Generalenbuurt zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Generalenbuurt zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Generalenbuurt zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Generalenbuurt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Generalenbuurt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Generalenbuurt is 2.599 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.559 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Generalenbuurt is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Generalenbuurt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Generalenbuurt vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Generalenbuurt

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Generalenbuurt. De buurt zelf valt binnen de wijk Stadsdeel Woensel-Zuid in de gemeente Eindhoven.

Limbeek-Zuid Limbeek-Noord Hemelrijken Gildebuurt Woenselse Watermolen Woensel-West Kronehoef Barrier Mensfort Rapenland Vredeoord Generalenbuurt Oude Toren Hondsheuvels Oude Gracht-West Oude Gracht-Oost Eckartdal

Alle straten van Generalenbuurt

Generalenbuurt bestaat uit 58 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen