logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente De Bilt

Begrijp de huizenprijzen in gemeente De Bilt met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente De Bilt

De Bilt is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 43.884 inwoners. Momenteel staan er 74 woningen te koop en zijn er recent 139 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Bilt. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 472.185.

Woningen te koop 74
Woningen recent verkocht 139
Gemiddelde vraagprijs € 801.010
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 472.185
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in De Bilt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in De Bilt is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in De Bilt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in De Bilt.

Woningen recent verkocht in De Bilt

Er zijn recent 139 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Bilt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond De Bilt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in De Bilt. Een eengezinswoning in De Bilt komt het meest (36%) voor. Daarna komt een portiekflat met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling De Bilt

In De Bilt wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat De Bilt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van De Bilt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente De Bilt

Starterswoningen in gemeente De Bilt zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente De Bilt zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente De Bilt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente De Bilt? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente De Bilt

Wil je een huis kopen in gemeente De Bilt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente De Bilt . Er staan momenteel 74 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in De Bilt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in De Bilt.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente De Bilt. Zoek je huurwoning in gemeente De Bilt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in De Bilt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in De Bilt is 5.000 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (4.961 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden De Bilt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in De Bilt vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente De Bilt

De gemeente De Bilt telt 6 plaatsen.

Bilthoven De Bilt Groenekan Hollandsche Rading Maartensdijk Westbroek

Wijken van De Bilt

De Bilt bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.