De Huizenmarkt gemeente De Bilt (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in De Bilt

Woningmarkt De Bilt

De Bilt is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 42.830 inwoners. Momenteel staan er 220 woningen te koop en zijn er recent 123 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Bilt. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 220
Woningen recent verkocht 123
Gemiddelde vraagprijs € 799.244
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in De Bilt

De gemiddelde verkoopduur van huizen in De Bilt is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in De Bilt moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in De Bilt.

Woningen recent verkocht in De Bilt

Er zijn recent 123 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Bilt. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond De Bilt.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in De Bilt. Een eengezinswoning in De Bilt komt het meest (34%) voor. Daarna komt een portiekflat met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling De Bilt

In De Bilt wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat De Bilt

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van De Bilt (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: De Bilt
Binnenring: Nederland

De Bilt waar ligt dat?

Woningen te koop De Bilt

Wil je een huis kopen in De Bilt? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in De Bilt . Er staan momenteel 220 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in De Bilt alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in De Bilt.

Bekijk hier alle koopwoningen in De Bilt. Zoek je huurwoning in De Bilt? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in De Bilt

Starterswoningen in De Bilt zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in De Bilt zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in De Bilt zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in De Bilt? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs De Bilt

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in De Bilt is 5.015 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.518 euro).

Leeftijden De Bilt

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in De Bilt vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente De Bilt

De gemeente De Bilt telt 6 plaatsen.

Bilthoven De Bilt Groenekan Hollandsche Rading Maartensdijk Westbroek

Alle wijken van De Bilt

De Bilt bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.