Ruitersbos

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Ruitersbos

Een eerste blik op Ruitersbos

Ruitersbos is een buurt in de gemeente Breda. Deze buurt telt volgens het CBS 8.260 inwoners. Momenteel staan er 12 woningen te koop en zijn er recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Ruitersbos. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 1.132.028 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 12
Woningen recent verkocht 6
Gemiddelde vraagprijs € 1.132.028
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Ruitersbos

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ruitersbos is 38 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Ruitersbos kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Ruitersbos

Er zijn recent 6 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ruitersbos. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ruitersbos.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ruitersbos. Een portiekflat in Ruitersbos komt het meest (38%) voor. Daarna komt een galerijflat met 29% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ruitersbos

In Ruitersbos wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Ruitersbos

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Ruitersbos (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ruitersbos
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Ruitersbos

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Ruitersbos vergeleken met de Breda en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Ruitersbos

Wil je een huis kopen in Ruitersbos? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ruitersbos. Er staan momenteel 12 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ruitersbos alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ruitersbos.

Huizenprijzen in Ruitersbos

Starterswoningen in Ruitersbos zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ruitersbos zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ruitersbos zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ruitersbos? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ruitersbos

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ruitersbos is 4.408 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.276 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Ruitersbos is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Ruitersbos

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ruitersbos vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Ruitersbos

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Ruitersbos. De buurt zelf valt binnen de wijk Breda Zuid in de gemeente Breda.

Boeimeer Ruitersbos

Alle straten van Ruitersbos

Ruitersbos bestaat uit 33 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen