Zeekant

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Zeekant

Een eerste blik op Zeekant

Zeekant is een buurt in de gemeente Bergen op Zoom. Deze buurt telt volgens het CBS 13.285 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 20 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Zeekant. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 306.587 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 20
Gemiddelde vraagprijs € 306.587
Percentage gezinnen met kinderen 23%

Verkoopduur woningen in Zeekant

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zeekant is 58 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zeekant kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Zeekant

Er zijn recent 20 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zeekant. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zeekant.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zeekant. Een portiekflat in Zeekant komt het meest (33%) voor. Daarna komt een bungalow met 30% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zeekant

In Zeekant wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Zeekant

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Zeekant (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zeekant
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Zeekant

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Zeekant vergeleken met de Bergen op Zoom en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Zeekant

Wil je een huis kopen in Zeekant? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zeekant . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zeekant alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zeekant.

Zoek je huurwoning in Zeekant? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Zeekant.

Huizenprijzen in Zeekant

Starterswoningen in Zeekant zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Zeekant zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zeekant zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zeekant? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zeekant

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zeekant is 2.290 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.034 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Zeekant is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Zeekant

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zeekant vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Zeekant

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Zeekant. De buurt zelf valt binnen de wijk Bergen op Zoom-Oude stad en omgeving in de gemeente Bergen op Zoom.

Centrum Havenkwartier Vestinggronden-Noord Vestinggronden-Zuid Het Fort Zeekant Het Glacis

Alle straten van Zeekant

Zeekant bestaat uit 38 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen