Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Bergen op Zoom

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Bergen op Zoom met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Bergen op Zoom

Bergen op Zoom is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 77.165 inwoners. Momenteel staan er 155 woningen te koop en zijn er recent 357 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bergen op Zoom. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 269.050.

Woningen te koop 155
Woningen recent verkocht 357
Gemiddelde vraagprijs € 398.277
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 269.050
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Bergen op Zoom

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Bergen op Zoom is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Bergen op Zoom moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Bergen op Zoom.

Woningen recent verkocht in Bergen op Zoom

Er zijn recent 357 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bergen op Zoom. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Bergen op Zoom.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Bergen op Zoom. Een eengezinswoning in Bergen op Zoom komt het meest (57%) voor. Daarna komt een portiekflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Bergen op Zoom

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Bergen op Zoom (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Bergen op Zoom

Starterswoningen in gemeente Bergen op Zoom zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Bergen op Zoom zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Bergen op Zoom zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Bergen op Zoom? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Bergen op Zoom

Wil je een huis kopen in gemeente Bergen op Zoom? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Bergen op Zoom . Er staan momenteel 155 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Bergen op Zoom alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Bergen op Zoom.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Bergen op Zoom. Zoek je huurwoning in gemeente Bergen op Zoom? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Bergen op Zoom

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Bergen op Zoom is 2.968 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.829 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Bergen op Zoom

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Bergen op Zoom vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom telt 3 plaatsen.

Bergen op Zoom Halsteren Lepelstraat

Wijken van Bergen op Zoom

Bergen op Zoom bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.