De Huizenmarkt gemeente Bergen op Zoom (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Bergen op Zoom

Woningmarkt Bergen op Zoom

Bergen op Zoom is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 77.165 inwoners. Momenteel staan er 260 woningen te koop en zijn er recent 312 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bergen op Zoom. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 260
Woningen recent verkocht 312
Gemiddelde vraagprijs € 387.361
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Bergen op Zoom

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Bergen op Zoom is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Bergen op Zoom moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Bergen op Zoom.

Woningen recent verkocht in Bergen op Zoom

Er zijn recent 312 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bergen op Zoom. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Bergen op Zoom.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Bergen op Zoom. Een eengezinswoning in Bergen op Zoom komt het meest (56%) voor. Daarna komt een portiekflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Bergen op Zoom

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Bergen op Zoom (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Bergen op Zoom
Binnenring: Nederland

Bergen op Zoom waar ligt dat?

Woningen te koop Bergen op Zoom

Wil je een huis kopen in Bergen op Zoom? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Bergen op Zoom . Er staan momenteel 260 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Bergen op Zoom alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Bergen op Zoom.

Bekijk hier alle koopwoningen in Bergen op Zoom. Zoek je huurwoning in Bergen op Zoom? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Bergen op Zoom

Starterswoningen in Bergen op Zoom zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Bergen op Zoom zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Bergen op Zoom zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Bergen op Zoom? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Bergen op Zoom

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Bergen op Zoom is 2.829 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.594 euro).

Leeftijden Bergen op Zoom

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Bergen op Zoom vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom telt 3 plaatsen.

Bergen op Zoom Halsteren Lepelstraat

Alle wijken van Bergen op Zoom

Bergen op Zoom bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.