Bergen op Zoom in de gemeente Bergen op Zoom

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Bergen op Zoom

Een eerste blik op Bergen op Zoom

Bergen op Zoom is een plaats in de gemeente Bergen op Zoom. Deze plaats telt volgens het CBS 77.165 inwoners. Momenteel staan er 179 woningen te koop en zijn er recent 426 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Bergen op Zoom. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 345.359 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 179
Woningen recent verkocht 426
Gemiddelde vraagprijs € 345.359
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Bergen op Zoom

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Bergen op Zoom is 45 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Bergen op Zoom kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Bergen op Zoom

Er zijn recent 426 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bergen op Zoom. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Bergen op Zoom.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Bergen op Zoom. Een eengezinswoning in Bergen op Zoom komt het meest (47%) voor. Daarna komt een portiekflat met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Bergen op Zoom

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Bergen op Zoom (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Bergen op Zoom
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Bergen op Zoom

Wil je een huis kopen in Bergen op Zoom? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Bergen op Zoom . Er staan momenteel 179 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Bergen op Zoom alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Bergen op Zoom.

Zoek je huurwoning in Bergen op Zoom? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Bergen op Zoom.

Huizenprijzen in Bergen op Zoom

Starterswoningen in Bergen op Zoom zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Bergen op Zoom zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Bergen op Zoom zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Bergen op Zoom? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Bergen op Zoom

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Bergen op Zoom is 2.260 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.142 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Bergen op Zoom is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Bergen op Zoom

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Bergen op Zoom vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Bergen op Zoom

Bergen op Zoom bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen