Huizenmarkt Portland-Centrum in Rhoon (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Portland-Centrum

Woningmarkt Portland-Centrum

Portland-Centrum is een buurt in de wijk Portland en plaats Rhoon binnen de gemeente Albrandswaard. Deze buurt telt volgens het CBS 7.455 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Portland-Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 498.532 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 8
Gemiddelde vraagprijs € 498.532
Percentage gezinnen met kinderen 56%

Verkoopduur woningen in Portland-Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Portland-Centrum is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Portland-Centrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Portland-Centrum.

Woningen recent verkocht in Portland-Centrum

Er zijn recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Portland-Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Portland-Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Portland-Centrum. Een eengezinswoning in Portland-Centrum komt het meest (49%) voor. Daarna komt een galerijflat met 45% het meest voor.

Gezinssamenstelling Portland-Centrum

In Portland-Centrum wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Portland-Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Portland-Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Portland-Centrum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Portland-Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Portland-Centrum vergeleken met de Albrandswaard en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Portland-Centrum waar ligt dat?

Woningen te koop Portland-Centrum

Wil je een huis kopen in Portland-Centrum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Portland-Centrum . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Portland-Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Portland-Centrum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Portland-Centrum. Zoek je huurwoning in Portland-Centrum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Portland-Centrum

Starterswoningen in Portland-Centrum zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Portland-Centrum zijn vrijwel niet beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Portland-Centrum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Portland-Centrum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Portland-Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Portland-Centrum is 3.867 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.543 euro).

Leeftijden Portland-Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Portland-Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Portland-Centrum

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Portland-Centrum. De buurt zelf valt binnen de wijk Portland in de gemeente Albrandswaard.

Driehoek Portland-Centrum Wijkpark Portland De Eilanden

Alle straten van Portland-Centrum

Portland-Centrum bestaat uit 18 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.