Enschede-Zuid in gemeente Enschede

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Enschede-Zuid

Een eerste blik op Enschede-Zuid

Enschede-Zuid is een wijk in de gemeente Enschede. Deze wijk telt volgens het CBS 33.835 inwoners. Momenteel staan er 85 woningen te koop en zijn er recent 80 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Enschede-Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 271.934 euro.

Woningen te koop 85
Woningen recent verkocht 80
Gemiddelde vraagprijs € 271.934
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Enschede-Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Enschede-Zuid is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Enschede-Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Enschede-Zuid.

Woningen recent verkocht in Enschede-Zuid

Er zijn recent 80 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Enschede-Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Enschede-Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Enschede-Zuid. Een eengezinswoning in Enschede-Zuid komt het meest (66%) voor. Daarna komt een galerijflat met 23% het meest voor.

Gezinssamenstelling Enschede-Zuid

In Enschede-Zuid wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Enschede-Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Enschede-Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Enschede-Zuid
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Enschede-Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Enschede-Zuid vergeleken met de Enschede en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Enschede-Zuid

Wil je een huis kopen in Enschede-Zuid? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Enschede-Zuid. Er staan momenteel 85 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Enschede-Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Enschede-Zuid.

Huizenprijzen in Enschede-Zuid

Starterswoningen in Enschede-Zuid zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Enschede-Zuid zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Enschede-Zuid zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Enschede-Zuid? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Enschede-Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Enschede-Zuid is 1.954 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (1.937 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Enschede-Zuid is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Enschede-Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Enschede-Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Enschede-Zuid

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Enschede-Zuid? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Enschede-Zuid

Stroinkslanden Noord-Oost Stroinkslanden-Zuid Stroinkslanden Noord-West Wesselerbrink Noord-Oost Wesselerbrink Zuid-Oost Wesselerbrink Zuid-West Wesselerbrink Noord-West Helmerhoek-Noord Helmerhoek-Zuid het Brunink

Instellingen zijn opgeslagen