Binnensingelgebied in gemeente Enschede

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Binnensingelgebied

Een eerste blik op Binnensingelgebied

Binnensingelgebied is een wijk in de gemeente Enschede. Deze wijk telt volgens het CBS 25.230 inwoners. Momenteel staan er 96 woningen te koop en zijn er recent 69 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Binnensingelgebied. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 316.427 euro.

Woningen te koop 96
Woningen recent verkocht 69
Gemiddelde vraagprijs € 316.427
Percentage gezinnen met kinderen 16%

Verkoopduur woningen in Binnensingelgebied

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Binnensingelgebied is 33 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Binnensingelgebied kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Binnensingelgebied

Er zijn recent 69 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Binnensingelgebied. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Binnensingelgebied.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Binnensingelgebied. Een portiekflat in Binnensingelgebied komt het meest (48%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Binnensingelgebied

In Binnensingelgebied wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Binnensingelgebied

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Binnensingelgebied (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Binnensingelgebied
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Binnensingelgebied

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Binnensingelgebied vergeleken met de Enschede en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Binnensingelgebied

Wil je een huis kopen in Binnensingelgebied? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Binnensingelgebied. Er staan momenteel 96 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Binnensingelgebied alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Binnensingelgebied.

Huizenprijzen in Binnensingelgebied

Starterswoningen in Binnensingelgebied zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Binnensingelgebied zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Binnensingelgebied zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Binnensingelgebied? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Binnensingelgebied

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Binnensingelgebied is 2.311 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.164 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Binnensingelgebied is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Binnensingelgebied

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Binnensingelgebied vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Binnensingelgebied

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Binnensingelgebied? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Binnensingelgebied

City Lasonder, Zeggelt De Laares De Bothoven Hogeland-Noord Getfert Veldkamp-Getfert-West Horstlanden-Stadsweide Boddenkamp

Instellingen zijn opgeslagen