De Huizenmarkt in Drunen (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Drunen

Woningmarkt Drunen

Drunen is een plaats in de gemeente Heusden. Deze plaats telt volgens het CBS 43.700 inwoners. Momenteel staan er 76 woningen te koop en zijn er recent 135 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Drunen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 511.826 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 76
Woningen recent verkocht 135
Gemiddelde vraagprijs € 511.826
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Drunen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Drunen is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Drunen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Drunen.

Woningen recent verkocht in Drunen

Er zijn recent 135 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Drunen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Drunen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Drunen. Een eengezinswoning in Drunen komt het meest (72%) voor. Daarna komt een portiekflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Drunen

In Drunen wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Drunen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Drunen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Drunen
Binnenring: Nederland

Drunen waar ligt dat?

Woningen te koop Drunen

Wil je een huis kopen in Drunen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Drunen . Er staan momenteel 76 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Drunen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Drunen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Drunen. Zoek je huurwoning in Drunen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Drunen

Starterswoningen in Drunen zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Drunen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Drunen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Drunen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Drunen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Drunen is 3.571 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.286 euro).

Leeftijden Drunen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Drunen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Drunen

Drunen bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.