logo Huispedia
  • Blog
  • Open Huizen Dag 2024 – unieke kans voor kopers én verkopers
Actualiteiten

Open Huizen Dag 2024 – unieke kans voor kopers én verkopers.


Hoe werkt Open Huizen Dag en wanneer is de Open Huizen Dag
Geschreven door Jimmy Geplaatst op 11 mrt. 2024 3 min. lezen

Op zaterdag 6 april 2024 is de Open Huizen Dag. Woningeigenaren die willen verkopen stellen hun huis open voor woningzoekers. Op deze dag hoef je dus bij deelnemende huizen geen afspraak te maken om binnen te kijken. Oftewel: veel potentiële kopers over de vloer voor verkopers en woningzoekers bezichtigen makkelijk meerdere huizen op één dag. Hoe de Open Huizen Dag precies werkt? We leggen het je simpel uit.

Hoe werkt de Open Huizen Dag?

De Open Huizen Dag wordt landelijk georganiseerd. Hierbij stellen woningeigenaren die willen verkopen hun huis open voor woningzoekers. Voor iedereen, zonder afspraak. Je hoeft je als woningzoeker dus niet aan te melden, je kan gewoon binnenwandelen. Zolang het maar tussen 11:00 en 15:00 uur is, want dat zijn de ‘openingstijden’ van Open Huizen Dag. 

Wanneer is de Open Huizen Dag?

De Open Huizen Dag is dit voorjaar op zaterdag 6 april 2024. Hoe vaak de Open Huizen Dag wordt georganiseerd? Meestal twee keer per jaar: in het voorjaar en in het najaar.

Tijdens de laatste editie in 2023 deden ongeveer 9.000 woningeigenaren mee. Er waren zo’n 55.000 woningzoekers die bij een huis op bezoek gingen. Het gaat hier om zowel mensen die zich nog aan het oriënteren zijn op hun woonwensen als geïnteresseerde woningzoekers die graag snel een huis willen kopen.

Als je jouw huis wil verkopen is het natuurlijk een slim idee om in korte tijd veel geïnteresseerde kopers op bezoek te krijgen. Je hoeft geen rekening te houden met al die ingewikkelde agenda’s van woningzoekers; iedereen komt simpelweg tussen 11:00 en 15:00 uur. Je weet alleen niet van tevoren hoeveel appeltaart je moet bakken om die bezoekers in te pakken…

Wat zijn de voordelen voor woningzoekers?

Wil je een woning gaan kopen? Dan is dit écht een handig moment om op pad te gaan. Alle voordelen op een rijtje:

  • Je kan meerdere huizen op één dag bekijken. Of je nou aan het oriënteren bent of een aantal huizen op je lijstje hebt staan.

  • Je bent niet afhankelijk van agenda’s: je weet zeker dat zowel jij als de verkoper op dat moment kunnen.

  • Er is een grote kans dat je door bewoners zelf wordt rondgeleid. Aan wie kan je beter jouw vragen stellen dan de mensen die er daadwerkelijk wonen?

  • Je kan een route samenstellen en zo efficiënt mogelijk alle huizen die je interessant vindt afgaan.

Checken welke huizen meedoen

Alle deelnemende huizen zetten rond halverwege maart in de omschrijving van de woning dat ze meedoen met Open Huizen Dag. Scan de kaart in de regio waar jij wil gaan kijken en check de omschrijvingen dus goed. Oh, en geeft de verkoper niet aan dat ‘ie mee doet? Stuur een berichtje of geef een belletje en wellicht kan je alsnog langskomen die dag! 

Zeker weten dat je goed voorbereid op pad gaat?

Rondkijken is leuk, maar je wil al die bezichtigingen natuurlijk goed gebruiken. Daarom hebben we Huispedia Plus ontwikkeld. Daarmee krijg je toegang tot de belangrijkste inzichten die normaal alleen makelaars hebben. Zo weet je van élk huis waar je langs gaat, wat een realistisch bod zou zijn. Maar je ziet ook wat er is betaald voor vergelijkbare woningen die recent zijn verkocht en je krijgt een tijdlijn met alle verborgen prijsaanpassingen. Daarnaast weet je ook het biedgedrag in de buurt, de verwachte waardeontwikkeling en hoe populair de woning is.

Dus wil jij écht goed voorbereid meedoen aan de Open Huizen Dag? Neem dan Huispedia Plus nog voordat je op pad gaat.

🚀 Op naar een eerlijke woningmarkt!

Foto: Freepik

Open Huizen Dag 2024 – unieke kans voor kopers én verkopers
Jimmy 3 mei 2024
Vind je deze informatie nuttig?
Bedankt voor je feedback.

Hoe zouden we jou beter kunnen helpen?

Geef in je eigen woorden aan waar het over gaat. We bekijken alle feedback maar kunnen daar niet op reageren.

Feedback moet minimaal 10 tekens bevatten