Wat is mijn huis waard?

Dé belangrijkste vraag die veel huiseigenaren hebben: wat is mijn huis waard? De waarde van jouw huis wordt bepaald door de markt en bestaat uit twee onderdelen: de geschatte vraagprijs en geschatte verkoopprijs. Het Huispedia waarderapport geeft jou direct het overzicht. Hoeveel er overboden kan worden tot voor hoeveel jij écht jouw woning kan verkopen.

3.207 mensen gingen je afgelopen maand voor
header image

Toegang tot unieke inzichten die alleen makelaars hebben.

Jouw woningwaarde is constant aan verandering onderhevig. Factoren zoals stijgende rente, sentiment en biedgedrag spelen een grote rol. In de huidige overspannen woningmarkt lijkt overbieden de standaard te zijn geworden. Toch is de afgelopen tijd 38% van de huizen op of onder de vraagprijs verkocht. Wij hebben alle juiste feiten op een rij, zodat jij zeker weet hoe jouw woningwaarde ervoor staat. Als opknapper of volledig gerenoveerd.

Gelijk inzicht in de verwachte verkoopprijs en interesse
Altijd de meest recente transactieprijzen van woningen in de buurt
Overzicht prijshistorie en hoe de woningwaarde zich ontwikkelt

Jouw Huispedia Waarderapport.

Het complete waarderapport is ideaal bij de aankoop en verkoop van een woning. Het waarderapport geeft je in één overzicht alle benodigde feiten: Woningkenmerken, de actuele woningwaarde, het verwachte biedgedrag en de ontwikkeling in de lokale woningmarkt. Dit bevat onder andere:

Actuele verkoopwaarde, biedadvies en laatste koopsom
6 belangrijkste referentiewoningen inclusief laatste koopsom
(t.w.v. € 24,95)
Kadastrale kaart met afmetingen (t.w.v. € 19,95)
Huidige actieve aanbod en ontwikkelingen in de buurt

Ontvang direct jouw waarderapport

En krijg toegang tot unieke inzichten die alleen makelaars hebben

Direct leverbaar

Bekijk een voorbeeld.

Voorbeeldrapport afbeelding
Voorbeeldrapport afbeelding
Voorbeeldrapport afbeelding
Voorbeeldrapport afbeelding
Voorbeeldrapport afbeelding
Voorbeeldrapport afbeelding
Voorbeeldrapport afbeelding
Voorbeeldrapport afbeelding
Voorbeeldrapport afbeelding

Veelgestelde vragen.

Huispedia is opgericht in 2018 door Ramon Noordeloos en Maxim Bours vanuit de persoonlijke frustratie dat alle inzichten verborgen waren. Met 2,1 miljoen unieke bezoekers is het nu het grootste onafhankelijke woningplatform van Nederland. Huispedia biedt alles wat je moet weten over een woning op één plek, van zowel woningen die te koop staan tot die (nog) niet op de markt zijn.

De gegevens die Huispedia gebruikt zijn onder meer afkomstig van gemeentelijke en andere databases zoals het Kadaster, CBS, RIVM, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), KCAF en Open data Overheid. Daarnaast maken wij ook gebruik van onze eigen unieke Huispedia data zoals zoekgedrag, interesse en het woningaanbod dat alleen op Huispedia staat.

Het Huispedia Waarderapport kost eenmalig €24,95 per woning. Hiermee bespaar je een hoop. Uit onderzoek is gebleken dat er in 64% van de gevallen te veel is geboden. Door het doen van het juiste bod gebaseerd op juiste feiten bespaar je gemakkelijk duizenden euro’s.

Ja, nadat je het waarderapport hebt aangevraagd gaan wij direct aan de slag voor jouw specifiek gekozen woning. Je ontvang dan direct het waarderapport van ons per mail.

De woningwaarde is de actuele waarde van een woning en wordt gebruikt om de vraagprijs voor een huis te bepalen. Vervolgens kan men onderbieden, overbieden of de vraagprijs bieden. Dat bepaalt uiteindelijk de daadwerkelijke verkoopprijs. De WOZ-waarde is daarentegen de door de gemeente waarde van jouw woning op 1 januari van het vórige jaar. Oftewel, dit is niet de actuele waarde. Lees hiermeer over de verschillen.

Dit zeggen onze fans.

Heb goede ervaring met Huispedia

Heb goede ervaring met Huispedia. Niet allen voor mijn huis, maar zowat elk huis in Nederland heeft Huispedia de relevante gegevens. Daarnaast zijn de schattingen van de mogelijke waarde van een woning zeer reëel.

gijsbert44
Huispedia doet wat het belooft!

Huispedia doet wat het belooft!

heer E. Rijntjes
Transparant en betrouwbaar

Een betrouwbare database en prijs benchmark voor woningzoekenden.

Jo
Goede prijsindicatie.

Goede prijsindicatie.

klant
Geeft een adequate en eerlijke kijk op…

Geeft een adequate en eerlijke kijk op de woningmarkt.

Jan Scholten
Fijn op de hoogte gehouden via…

Fijn op de hoogte gehouden via huispedia tijdens de verkoop van de woning. Mogelijk bereik je zo een groter publiek. De woningwaardes van Huispedia kloppen heel goed.

Guus
Huispedia gaf een goede inschatting van…

Huispedia gaf een goede inschatting van de waarde van de woning.

Wim
Zeer relevante informatie over een huis.

Huispedia beschikt over relevante informatie en is vaak accuraat m.b.t. nieuws en wijzigingen.

klant
Een goede site om je huis in de etalage te zetten

Een goede site om je huis in de etalage te zetten. Ook de waardebepaling kan handig zijn.

Gerwin van den Berg
Een snelle en adequate reactie op de…

Een snelle en adequate reactie op de vraag over de onzekerheid op de huizenmarkt en hoe hier als potentiële klant/ koper/ verkoper hier mee om te gaan.

klant
Goed
346 reviews op
Wij zijn de onafhankelijke digitale woningadviseur en bieden online alles wat je moet weten op één plek, van zowel woningen die te koop staan als woningen die nog niet op de markt zijn.
Bart, Eén van onze digitale woningadviseurs

Ontvang direct jouw waarderapport