De Huizenmarkt in Steensel (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Steensel

Woningmarkt Steensel

Steensel is een plaats in de gemeente Eersel. Deze plaats telt volgens het CBS 52.975 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Steensel. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 514.616 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 10
Gemiddelde vraagprijs € 514.616
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Steensel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Steensel is 43 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Steensel kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Steensel

Er zijn recent 10 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Steensel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Steensel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Steensel. Een eengezinswoning in Steensel komt het meest (79%) voor. Daarna komt een landhuis met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Steensel

In Steensel wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Steensel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Steensel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Steensel
Binnenring: Nederland

Steensel waar ligt dat?

Woningen te koop Steensel

Wil je een huis kopen in Steensel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Steensel . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Steensel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Steensel.

Bekijk hier alle koopwoningen in Steensel. Zoek je huurwoning in Steensel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Steensel

Starterswoningen in Steensel zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Steensel zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Steensel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Steensel? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Steensel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Steensel is 3.647 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.381 euro).

Leeftijden Steensel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Steensel vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Steensel

Steensel bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.