De Huizenmarkt in Katwijk (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Katwijk

Woningmarkt Katwijk

Katwijk is een plaats in de gemeente Katwijk. Deze plaats telt volgens het CBS 64.920 inwoners. Momenteel staan er 82 woningen te koop en zijn er recent 146 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Katwijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 439.589 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 82
Woningen recent verkocht 146
Gemiddelde vraagprijs € 439.589
Percentage gezinnen met kinderen 41%

Verkoopduur woningen in Katwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Katwijk is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Katwijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Katwijk.

Woningen recent verkocht in Katwijk

Er zijn recent 146 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Katwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Katwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Katwijk. Een portiekflat in Katwijk komt het meest (29%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Katwijk

In Katwijk wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Katwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Katwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Katwijk
Binnenring: Nederland

Katwijk waar ligt dat?

Woningen te koop Katwijk

Wil je een huis kopen in Katwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Katwijk . Er staan momenteel 82 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Katwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Katwijk.

Bekijk hier alle koopwoningen in Katwijk. Zoek je huurwoning in Katwijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Katwijk

Starterswoningen in Katwijk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Katwijk zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Katwijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Katwijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Katwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Katwijk is 4.181 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.845 euro).

Leeftijden Katwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Katwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Katwijk

Katwijk bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.