logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Katwijk

Begrijp de huizenprijzen in Katwijk met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Katwijk

Katwijk is een plaats in de gemeente Katwijk. Deze plaats telt volgens het CBS 66.607 inwoners. Momenteel staan er 44 woningen te koop en zijn er recent 143 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Katwijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 472.899 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 44
Woningen recent verkocht 143
Gemiddelde vraagprijs € 472.899
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Katwijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Katwijk is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Katwijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Katwijk.

Woningen recent verkocht in Katwijk

Er zijn recent 143 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Katwijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Katwijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Katwijk. Een portiekflat in Katwijk komt het meest (27%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Katwijk

In Katwijk wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Katwijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Katwijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Katwijk

Starterswoningen in Katwijk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Katwijk zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Katwijk zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Katwijk? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Katwijk

Wil je een huis kopen in Katwijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Katwijk . Er staan momenteel 44 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Katwijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Katwijk.

Bekijk alle koopwoningen in Katwijk. Zoek je huurwoning in Katwijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Katwijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Katwijk is 4.499 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.326 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Katwijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Katwijk vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Katwijk

Katwijk bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.