Huizenmarkt Katwijk aan den Rijn in Katwijk (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Katwijk aan den Rijn

Woningmarkt Katwijk aan den Rijn

Katwijk aan den Rijn is een wijk in de plaats Katwijk binnen de gemeente Katwijk. Deze wijk telt volgens het CBS 11.595 inwoners. Momenteel staan er 26 woningen te koop en zijn er recent 39 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Katwijk aan den Rijn. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 496.172 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 26
Woningen recent verkocht 39
Gemiddelde vraagprijs € 496.172
Percentage gezinnen met kinderen 43%

Verkoopduur woningen in Katwijk aan den Rijn

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Katwijk aan den Rijn is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Katwijk aan den Rijn moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Katwijk aan den Rijn.

Woningen recent verkocht in Katwijk aan den Rijn

Er zijn recent 39 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Katwijk aan den Rijn. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Katwijk aan den Rijn.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Katwijk aan den Rijn. Een portiekflat in Katwijk aan den Rijn komt het meest (41%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 33% het meest voor.

Gezinssamenstelling Katwijk aan den Rijn

In Katwijk aan den Rijn wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Katwijk aan den Rijn

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Katwijk aan den Rijn (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Katwijk aan den Rijn
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Katwijk aan den Rijn

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Katwijk aan den Rijn vergeleken met de Katwijk en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Katwijk aan den Rijn waar ligt dat?

Woningen te koop Katwijk aan den Rijn

Wil je een huis kopen in Katwijk aan den Rijn? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Katwijk aan den Rijn . Er staan momenteel 26 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Katwijk aan den Rijn alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Katwijk aan den Rijn.

Bekijk hier alle koopwoningen in Katwijk aan den Rijn. Zoek je huurwoning in Katwijk aan den Rijn? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Katwijk aan den Rijn

Starterswoningen in Katwijk aan den Rijn zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Katwijk aan den Rijn zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Katwijk aan den Rijn zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Katwijk aan den Rijn? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Katwijk aan den Rijn

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Katwijk aan den Rijn is 4.243 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.848 euro).

Leeftijden Katwijk aan den Rijn

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Katwijk aan den Rijn vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Katwijk aan den Rijn

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Katwijk aan den Rijn? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Katwijk aan den Rijn

Dorp 't Sandt Molenwijk Cleijn Duin Koestal Zanderij