Huizenmarkt Katwijk aan Zee in Katwijk (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Katwijk aan Zee

Woningmarkt Katwijk aan Zee

Katwijk aan Zee is een wijk in de plaats Katwijk binnen de gemeente Katwijk. Deze wijk telt volgens het CBS 17.790 inwoners. Momenteel staan er 46 woningen te koop en zijn er recent 70 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Katwijk aan Zee. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 443.468 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 46
Woningen recent verkocht 70
Gemiddelde vraagprijs € 443.468
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Katwijk aan Zee

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Katwijk aan Zee is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Katwijk aan Zee moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Katwijk aan Zee.

Woningen recent verkocht in Katwijk aan Zee

Er zijn recent 70 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Katwijk aan Zee. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Katwijk aan Zee.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Katwijk aan Zee. Een portiekflat in Katwijk aan Zee komt het meest (32%) voor. Daarna komt een maisonnette met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Katwijk aan Zee

In Katwijk aan Zee wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Katwijk aan Zee

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Katwijk aan Zee (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Katwijk aan Zee
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Katwijk aan Zee

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Katwijk aan Zee vergeleken met de Katwijk en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Katwijk aan Zee waar ligt dat?

Woningen te koop Katwijk aan Zee

Wil je een huis kopen in Katwijk aan Zee? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Katwijk aan Zee . Er staan momenteel 46 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Katwijk aan Zee alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Katwijk aan Zee.

Bekijk hier alle koopwoningen in Katwijk aan Zee. Zoek je huurwoning in Katwijk aan Zee? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Katwijk aan Zee

Starterswoningen in Katwijk aan Zee zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Katwijk aan Zee zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Katwijk aan Zee zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Katwijk aan Zee? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Katwijk aan Zee

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Katwijk aan Zee is 4.383 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.950 euro).

Leeftijden Katwijk aan Zee

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Katwijk aan Zee vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Katwijk aan Zee

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Katwijk aan Zee? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Katwijk aan Zee

Strand De Noord Noord-Oost Centrum Midden Zuid-West Zuid Zuid-Oost Witte Hek Overduin