De Huizenmarkt in Gennep (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Gennep

Woningmarkt Gennep

Gennep is een plaats in de gemeente Gennep. Deze plaats telt volgens het CBS 17.040 inwoners. Momenteel staan er 24 woningen te koop en zijn er recent 54 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gennep. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 396.011 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 24
Woningen recent verkocht 54
Gemiddelde vraagprijs € 396.011
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Gennep

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Gennep is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Gennep moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Gennep.

Woningen recent verkocht in Gennep

Er zijn recent 54 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Gennep. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Gennep.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Gennep. Een eengezinswoning in Gennep komt het meest (56%) voor. Daarna komt een portiekflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Gennep

In Gennep wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Gennep

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Gennep (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Gennep
Binnenring: Nederland

Gennep waar ligt dat?

Woningen te koop Gennep

Wil je een huis kopen in Gennep? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Gennep . Er staan momenteel 24 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Gennep alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Gennep.

Bekijk hier alle koopwoningen in Gennep. Zoek je huurwoning in Gennep? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Gennep

Starterswoningen in Gennep zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Gennep zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Gennep zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Gennep? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Gennep

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Gennep is 3.269 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.050 euro).

Leeftijden Gennep

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Gennep vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Gennep

Gennep bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.