Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Zwijndrecht

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Zwijndrecht met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Zwijndrecht

Zwijndrecht is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 44.555 inwoners. Momenteel staan er 54 woningen te koop en zijn er recent 168 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zwijndrecht. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 257.004.

Woningen te koop 54
Woningen recent verkocht 168
Gemiddelde vraagprijs € 388.988
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 257.004
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Zwijndrecht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zwijndrecht is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zwijndrecht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zwijndrecht.

Woningen recent verkocht in Zwijndrecht

Er zijn recent 168 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zwijndrecht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zwijndrecht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zwijndrecht. Een eengezinswoning in Zwijndrecht komt het meest (44%) voor. Daarna komt een portiekflat met 28% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zwijndrecht

In Zwijndrecht wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zwijndrecht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zwijndrecht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Zwijndrecht

Starterswoningen in gemeente Zwijndrecht zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Zwijndrecht zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Zwijndrecht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Zwijndrecht? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Zwijndrecht

Wil je een huis kopen in gemeente Zwijndrecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Zwijndrecht . Er staan momenteel 54 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zwijndrecht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zwijndrecht.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Zwijndrecht. Zoek je huurwoning in gemeente Zwijndrecht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Zwijndrecht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zwijndrecht is 3.267 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.211 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Zwijndrecht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zwijndrecht vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Zwijndrecht

De gemeente Zwijndrecht telt 2 plaatsen.

Heerjansdam Zwijndrecht

Wijken van Zwijndrecht

Zwijndrecht bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.