Alle woningmarktinfo Zwijndrecht in gemeente Zwijndrecht

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Zwijndrecht

Een eerste blik op Zwijndrecht

Zwijndrecht is een plaats in de gemeente Zwijndrecht. Deze plaats telt volgens het CBS 44.555 inwoners. Momenteel staan er 143 woningen te koop en zijn er recent 112 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zwijndrecht. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 364.472 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 143
Woningen recent verkocht 112
Gemiddelde vraagprijs € 364.472
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Zwijndrecht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zwijndrecht is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zwijndrecht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zwijndrecht.

Woningen recent verkocht in Zwijndrecht

Er zijn recent 112 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zwijndrecht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zwijndrecht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zwijndrecht. Een eengezinswoning in Zwijndrecht komt het meest (40%) voor. Daarna komt een portiekflat met 31% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zwijndrecht

In Zwijndrecht wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Zwijndrecht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Zwijndrecht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zwijndrecht
Binnenring: Nederland

Zwijndrecht waar ligt dat?

Woningen te koop in Zwijndrecht

Wil je een huis kopen in Zwijndrecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zwijndrecht . Er staan momenteel 143 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zwijndrecht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zwijndrecht.

Zoek je huurwoning in Zwijndrecht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Zwijndrecht.

Huizenprijzen in Zwijndrecht

Starterswoningen in Zwijndrecht zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zwijndrecht zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zwijndrecht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zwijndrecht? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zwijndrecht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zwijndrecht is 3.164 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.823 euro).

Leeftijden Zwijndrecht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zwijndrecht vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Zwijndrecht

Zwijndrecht bestaat uit 9 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.