Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Zeist

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Zeist met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Zeist

Zeist is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 63.310 inwoners. Momenteel staan er 131 woningen te koop en zijn er recent 297 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zeist. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 440.475.

Woningen te koop 131
Woningen recent verkocht 297
Gemiddelde vraagprijs € 742.982
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 440.475
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Zeist

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zeist is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zeist moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zeist.

Woningen recent verkocht in Zeist

Er zijn recent 297 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zeist. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zeist.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zeist. Een portiekflat in Zeist komt het meest (37%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 33% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zeist

In Zeist wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zeist

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zeist (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Zeist

Starterswoningen in gemeente Zeist zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Zeist zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Zeist zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Zeist? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Zeist

Wil je een huis kopen in gemeente Zeist? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Zeist . Er staan momenteel 131 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zeist alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zeist.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Zeist. Zoek je huurwoning in gemeente Zeist? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Zeist

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zeist is 4.820 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.552 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Zeist

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zeist vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Zeist

De gemeente Zeist telt 5 plaatsen.

Austerlitz Bosch en Duin Den Dolder Huis ter Heide Zeist

Wijken van Zeist

Zeist bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.