Zeist in de gemeente Zeist

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Zeist

Een eerste blik op Zeist

Zeist is een plaats in de gemeente Zeist. Deze plaats telt volgens het CBS 63.310 inwoners. Momenteel staan er 143 woningen te koop en zijn er recent 189 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Zeist. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 572.525 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 143
Woningen recent verkocht 189
Gemiddelde vraagprijs € 572.525
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Zeist

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zeist is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zeist moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zeist.

Woningen recent verkocht in Zeist

Er zijn recent 189 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zeist. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zeist.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zeist. Een portiekflat in Zeist komt het meest (48%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zeist

In Zeist wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Zeist

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Zeist (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Zeist
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Zeist

Wil je een huis kopen in Zeist? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zeist. Er staan momenteel 143 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zeist alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zeist.

Huizenprijzen in Zeist

Starterswoningen in Zeist zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Zeist zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zeist zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Zeist? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Zeist

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zeist is 3.715 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.536 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Zeist is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Zeist

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zeist vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Zeist

Zeist bestaat uit 5 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen