logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Wierden

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Wierden met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Wierden

Wierden is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 24.862 inwoners. Momenteel staan er 50 woningen te koop en zijn er recent 144 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wierden. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 331.242.

Woningen te koop 50
Woningen recent verkocht 144
Gemiddelde vraagprijs € 529.781
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 331.242
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Wierden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wierden is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Wierden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Wierden.

Woningen recent verkocht in Wierden

Er zijn recent 144 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wierden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wierden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wierden. Een eengezinswoning in Wierden komt het meest (72%) voor. Daarna komt een galerijflat met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wierden

In Wierden wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Wierden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Wierden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Wierden

Starterswoningen in gemeente Wierden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Wierden zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Wierden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Wierden? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Wierden

Wil je een huis kopen in gemeente Wierden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Wierden . Er staan momenteel 50 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wierden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wierden.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Wierden. Zoek je huurwoning in gemeente Wierden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Wierden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wierden is 3.335 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.084 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Wierden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wierden vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Wierden

De gemeente Wierden telt 5 plaatsen.

Enter Hoge Hexel Notter Wierden Zuna

Wijken van Wierden

Wierden bestaat uit 6 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.