De Huizenmarkt gemeente Wierden (december 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Wierden

Woningmarkt Wierden

Wierden is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 26.120 inwoners. Momenteel staan er 71 woningen te koop en zijn er recent 61 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wierden. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 71
Woningen recent verkocht 61
Gemiddelde vraagprijs € 529.621
Percentage gezinnen met kinderen 46%

Verkoopduur woningen in Wierden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wierden is 27 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Wierden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Wierden.

Woningen recent verkocht in Wierden

Er zijn recent 61 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wierden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wierden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wierden. Een eengezinswoning in Wierden komt het meest (71%) voor. Daarna komt een galerijflat met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wierden

In Wierden wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Wierden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Wierden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Wierden
Binnenring: Nederland

Wierden waar ligt dat?

Woningen te koop Wierden

Wil je een huis kopen in Wierden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Wierden . Er staan momenteel 71 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wierden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wierden.

Bekijk hier alle koopwoningen in Wierden. Zoek je huurwoning in Wierden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Wierden

Starterswoningen in Wierden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Wierden zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Wierden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Wierden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Wierden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wierden is 3.214 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.024 euro).

Leeftijden Wierden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wierden vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Wierden

De gemeente Wierden telt 5 plaatsen.

Enter Hoge Hexel Notter Wierden Zuna

Alle wijken van Wierden

Wierden bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.