De Huizenmarkt in Enter (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Enter

Woningmarkt Enter

Enter is een plaats in de gemeente Wierden. Deze plaats telt volgens het CBS 26.120 inwoners. Momenteel staan er 19 woningen te koop en zijn er recent 35 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Enter. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 548.918 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 19
Woningen recent verkocht 35
Gemiddelde vraagprijs € 548.918
Percentage gezinnen met kinderen 46%

Verkoopduur woningen in Enter

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Enter is 34 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Enter moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Enter.

Woningen recent verkocht in Enter

Er zijn recent 35 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Enter. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Enter.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Enter. Een eengezinswoning in Enter komt het meest (73%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Enter

In Enter wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Enter

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Enter (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Enter
Binnenring: Nederland

Enter waar ligt dat?

Woningen te koop Enter

Wil je een huis kopen in Enter? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Enter . Er staan momenteel 19 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Enter alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Enter.

Bekijk hier alle koopwoningen in Enter. Zoek je huurwoning in Enter? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Enter

Starterswoningen in Enter zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Enter zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Enter zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Enter? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Enter

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Enter is 3.143 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.904 euro).

Leeftijden Enter

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Enter vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Enter

Enter bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.