Wierden in de gemeente Wierden

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Wierden

Een eerste blik op Wierden

Wierden is een plaats in de gemeente Wierden. Deze plaats telt volgens het CBS 26.120 inwoners. Momenteel staan er 43 woningen te koop en zijn er recent 102 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Wierden. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 499.943 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 43
Woningen recent verkocht 102
Gemiddelde vraagprijs € 499.943
Percentage gezinnen met kinderen 46%

Verkoopduur woningen in Wierden

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Wierden is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Wierden moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Wierden.

Woningen recent verkocht in Wierden

Er zijn recent 102 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Wierden. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Wierden.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Wierden. Een eengezinswoning in Wierden komt het meest (67%) voor. Daarna komt een galerijflat met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Wierden

In Wierden wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Wierden

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Wierden (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Wierden
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Wierden

Wil je een huis kopen in Wierden? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Wierden . Er staan momenteel 43 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Wierden alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Wierden.

Zoek je huurwoning in Wierden? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Wierden.

Huizenprijzen in Wierden

Starterswoningen in Wierden zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Wierden zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Wierden zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Wierden? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Wierden

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Wierden is 2.822 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.687 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Wierden is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Wierden

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Wierden vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Wierden

Wierden bestaat uit 7 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen