logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Veendam

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Veendam met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Veendam

Veendam is een gemeente in de provincie Groningen. Deze gemeente telt volgens het CBS 27.616 inwoners. Momenteel staan er 60 woningen te koop en zijn er recent 406 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Veendam. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 179.872.

Woningen te koop 60
Woningen recent verkocht 406
Gemiddelde vraagprijs € 320.619
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 179.872
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Veendam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Veendam is 40 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Veendam kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Veendam

Er zijn recent 406 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Veendam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Veendam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Veendam. Een eengezinswoning in Veendam komt het meest (66%) voor. Daarna komt een portiekflat met 7% het meest voor.

Gezinssamenstelling Veendam

In Veendam wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Veendam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Veendam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Veendam

Starterswoningen in gemeente Veendam zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Veendam zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Veendam zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Veendam? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Veendam

Wil je een huis kopen in gemeente Veendam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Veendam . Er staan momenteel 60 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Veendam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Veendam.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Veendam. Zoek je huurwoning in gemeente Veendam? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Veendam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Veendam is 2.260 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.122 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Veendam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Veendam vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Veendam

De gemeente Veendam telt 3 plaatsen.

Borgercompagnie Veendam Wildervank

Wijken van Veendam

Veendam bestaat uit 3 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.