logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Soest

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Soest met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Soest

Soest is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 47.439 inwoners. Momenteel staan er 90 woningen te koop en zijn er recent 219 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Soest. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 385.913.

Woningen te koop 90
Woningen recent verkocht 219
Gemiddelde vraagprijs € 649.564
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 385.913
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Soest

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Soest is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Soest moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Soest.

Woningen recent verkocht in Soest

Er zijn recent 219 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Soest. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Soest.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Soest. Een eengezinswoning in Soest komt het meest (39%) voor. Daarna komt een portiekflat met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling Soest

In Soest wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Soest

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Soest (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Soest

Starterswoningen in gemeente Soest zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Soest zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Soest zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Soest? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Soest

Wil je een huis kopen in gemeente Soest? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Soest . Er staan momenteel 90 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Soest alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Soest.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Soest. Zoek je huurwoning in gemeente Soest? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Soest

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Soest is 4.739 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.333 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Soest

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Soest vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Soest

De gemeente Soest telt 2 plaatsen.

Soest Soesterberg

Wijken van Soest

Soest bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.