Huizenmarkt Soesterberg in Soesterberg (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Soesterberg

Woningmarkt Soesterberg

Soesterberg is een wijk in de plaats Soesterberg binnen de gemeente Soest. Deze wijk telt volgens het CBS 6.465 inwoners. Momenteel staan er 25 woningen te koop en zijn er recent 60 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Soesterberg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 486.326 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 25
Woningen recent verkocht 60
Gemiddelde vraagprijs € 486.326
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Soesterberg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Soesterberg is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Soesterberg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Soesterberg.

Woningen recent verkocht in Soesterberg

Er zijn recent 60 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Soesterberg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Soesterberg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Soesterberg. Een eengezinswoning in Soesterberg komt het meest (43%) voor. Daarna komt een portiekflat met 27% het meest voor.

Gezinssamenstelling Soesterberg

In Soesterberg wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Soesterberg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Soesterberg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Soesterberg
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Soesterberg

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Soesterberg vergeleken met de Soest en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Soesterberg waar ligt dat?

Woningen te koop Soesterberg

Wil je een huis kopen in Soesterberg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Soesterberg . Er staan momenteel 25 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Soesterberg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Soesterberg.

Bekijk hier alle koopwoningen in Soesterberg. Zoek je huurwoning in Soesterberg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Soesterberg

Starterswoningen in Soesterberg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Soesterberg zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Soesterberg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Soesterberg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Soesterberg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Soesterberg is 4.109 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.993 euro).

Leeftijden Soesterberg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Soesterberg vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Soesterberg

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Soesterberg? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Soesterberg

Soesterberg Noord Soesterberg Oost Leusderheide Soesterberg Kom