Soest in de gemeente Soest

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Soest

Een eerste blik op Soest

Soest is een plaats in de gemeente Soest. Deze plaats telt volgens het CBS 46.075 inwoners. Momenteel staan er 172 woningen te koop en zijn er recent 429 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Soest. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 594.098 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 172
Woningen recent verkocht 429
Gemiddelde vraagprijs € 594.098
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Soest

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Soest is 34 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Soest kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Soest

Er zijn recent 429 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Soest. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Soest.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Soest. Een eengezinswoning in Soest komt het meest (31%) voor. Daarna komt een portiekflat met 30% het meest voor.

Gezinssamenstelling Soest

In Soest wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Soest

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Soest (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Soest
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Soest

Wil je een huis kopen in Soest? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Soest . Er staan momenteel 172 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Soest alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Soest.

Zoek je huurwoning in Soest? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Soest.

Huizenprijzen in Soest

Starterswoningen in Soest zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Soest zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Soest zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Soest? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Soest

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Soest is 3.733 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.585 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Soest is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Soest

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Soest vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Soest

Soest bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen