De Huizenmarkt in Soest (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Soest

Woningmarkt Soest

Soest is een plaats in de gemeente Soest. Deze plaats telt volgens het CBS 46.075 inwoners. Momenteel staan er 178 woningen te koop en zijn er recent 326 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Soest. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 643.750 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 178
Woningen recent verkocht 326
Gemiddelde vraagprijs € 643.750
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Soest

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Soest is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Soest moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Soest.

Woningen recent verkocht in Soest

Er zijn recent 326 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Soest. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Soest.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Soest. Een eengezinswoning in Soest komt het meest (37%) voor. Daarna komt een portiekflat met 26% het meest voor.

Gezinssamenstelling Soest

In Soest wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Soest

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Soest (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Soest
Binnenring: Nederland

Soest waar ligt dat?

Woningen te koop Soest

Wil je een huis kopen in Soest? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Soest . Er staan momenteel 178 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Soest alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Soest.

Bekijk hier alle koopwoningen in Soest. Zoek je huurwoning in Soest? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Soest

Starterswoningen in Soest zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Soest zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Soest zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Soest? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Soest

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Soest is 4.449 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.398 euro).

Leeftijden Soest

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Soest vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Soest

Soest bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.