logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Baandert in Sittard

Begrijp de huizenprijzen in Baandert Sittard-Geleen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Baandert Sittard-Geleen

Baandert is een buurt in de wijk Overhoven en plaats Sittard binnen de gemeente Sittard-Geleen. Deze buurt telt volgens het CBS 18.730 inwoners. Momenteel staan er 4 woningen te koop en zijn er recent 11 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Baandert. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 290.437 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 4
Woningen recent verkocht 11
Gemiddelde vraagprijs € 290.437
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Baandert

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Baandert is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Baandert moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Baandert.

Woningen recent verkocht in Baandert

Er zijn recent 11 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Baandert. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Baandert.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Baandert. Een eengezinswoning in Baandert komt het meest (54%) voor. Daarna komt een portiekflat met 41% het meest voor.

Gezinssamenstelling Baandert

In Baandert wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Baandert

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Baandert (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Baandert

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Baandert vergeleken met de Sittard-Geleen en Nederland.

Huizenprijzen in Baandert Sittard-Geleen

Starterswoningen in Baandert Sittard-Geleen zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Baandert Sittard-Geleen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Baandert Sittard-Geleen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Baandert Sittard-Geleen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Baandert Sittard-Geleen

Wil je een huis kopen in Baandert Sittard-Geleen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Baandert Sittard-Geleen . Er staan momenteel 4 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Baandert alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Baandert.

Bekijk alle koopwoningen in Baandert Sittard-Geleen. Zoek je huurwoning in Baandert Sittard-Geleen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Baandert

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Baandert is 2.652 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.443 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Baandert

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Baandert vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten rondom Baandert

Hip of juist landelijk wonen? Ontdek ook de buurten rondom Baandert. De buurt zelf valt binnen de wijk Overhoven in de gemeente Sittard-Geleen.

Overhoven Baandert Stadbroek Vrangendael Broeksittard Kemperkoul Industrieterrein Noord Omgeving Schwienswei

Alle straten van Baandert

Baandert bestaat uit 50 straten. Voor elke straat hebben wij informatie over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende straten voor meer informatie.